Samsung S6102 Galaxy Y Dual SIM

samsung s6102 galaxy ySunt o persoana care iubeste smartphone-urile. Am avut un HTC Magic si un Sony Xperia MiniPro, dar am reusit sa le brick-uiesc pe amadoua. Am cautat mult timp un telefon care sa se potriveasca cerintelor mele si, astfel, am dat peste Samsung S6102 Galaxy Y Dual SIM. Il am de ceva timp, asadar am reusit sa aflu lucrurile bune, dar si pe cele rele despre el.

Imi place faptul ca suporta doua SIM-uri, deci nu mai trebuie sa car doua telefoane dupa mine si sa ma incurc in telefonul care suna sau de pe care sa sun. Totul se gaseste pe un singur ecran. Poti primi telefoane pe ambele linii si se pare ca poti seta “apel in asteptare” de pe un SIM pe celalalt, dar nu am reusit sa o activez, deoarece exista limitari de la retelele de telefonie mobila. Dar, am activat mesageria vocala pe ambele, iar cand primesc un telefon pe celalalt SIM, imi vine un mesaj de apel pierdut. De asemenea, se pot seta sunete de apel diferite in functie de SIM sau de apelant.

Un alt mare plus este ca poti preselecta de pe care SIM sa folosesti internetul mobil, pentru a putea evita costurile suplimentare pentru unul dintre abonamente.

Sistemul de operare pe care il are, un Android 2.3 putin modificat, este super. Blocatul ecranului este diferit decat cel obisnuit de la Android (se face slide pe ecran oriunde, nu doar pe o linie predeterminata) si nu se poate debloca din greseala. Exista doar alte doua butoane care aprind ecranul, dar nu il deblocheaza si, deci, sansele de deblocare accidentala sunt aproape minime.

Un mare minus, din punctul meu de vedere, este memoria interna scazuta. Daca esti o persoana careia ii place sa se joace mult pe telefon, te anunt ca poti instala un maxim de 3-4 jocuri concomitent, pe langa programele de baza, precum Google Maps, Google Mail, IM+ etc..

Consider si ca este cu cativa milimetri mai lat decat as vrea eu, mainile mele fiind mai mici decat media, dar nu reprezinta un impediment in folosirea sa.

Din punct de vedere financiar, telefonul este destul de accesibil, in jur de 500 RON, dar pentru beneficiile pe care le aduce, mai ales folosirea unui telefon in loc de doua, pot afirma ca nu il consider a fi piperat. De asemenea, a fost valabil publicului acum in jur de un an, deci nu putem spune ca este o vechitura sau ca va trebui sa il schimbam curand.

Per total, din punctul meu de vedere, acest telefon primeste nota 9 din 10, fiind telefonul perfect pentru cineva care foloseste dual SIM, email, mesagerie instant si internet. Desi sunt tentata sa caut un telefon mai bun, nu intentionez sa il schimb pana in momentul in care voi reusi sa gasesc un altul care sa se comporte la fel de onorabil si de rapid ca acesta. Probabil o sa il am pentru multi ani de acum inainte, sper doar sa nu se strice inainte de a iesi din garantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *